Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 tojás
15 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg mascarpone
1 csipet fűszerpaprika
1 evőkanál finomravágott petrezselyem
1 kávéskanál fehérborecet

őrölt fehér bors
A tálaláshoz citromkarikák
1 fej saláta
tetszés szerinti zöldségek

Elkészítés:
1. A tojásokat főzze keményre. Hideg vízben jól hűtse le, majd hámozza meg, vágja ketté, óvatosan vegye ki a sárgáját. (A fehérjedarabok hegyes végéről vágjon le vékony lapot, hogy a tojás ne billegjen).
2. A tojássárgáját villával törje össze, keverje bele a kétféle sajtot, és közben szórja hozzá a finomra vágott petrezselymet meg a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózza, borsozza.
3. Az elkészült keveréket kanalaza csillagcsőrös nyomózsákba, és töltse a fél tojásfehérjékbe. Egy-ey citromkarikára helyezve, a zöldségekkel tálalja

Tanácsok:
Húsvétra nagyon izléses, mutatós az asztalon. Máskor egytál ételnek is finom, egészséges.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 332 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótkrémes töltött tojás » Töltött tök Nóci módra » Tojás tekercs » Gombával töltött tojás
» Szalámis puliszka sajttal » Olasz töltött paradicsom » Gyümölccsel töltött karaj » Erdőszéli gombás tojás
» Túróval töltött gombafejek » Nori féle tojásrántotta » Pikáns tojáskrém » Tojásfelhő leves
» Töltött stefánia » Töltött krumplifánk » Rántott töltöttkáposzta » Töltött lilahagyma


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.