Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 tojás
15 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg mascarpone
1 csipet fűszerpaprika
1 evőkanál finomravágott petrezselyem
1 kávéskanál fehérborecet

őrölt fehér bors
A tálaláshoz citromkarikák
1 fej saláta
tetszés szerinti zöldségek

Elkészítés:
1. A tojásokat főzze keményre. Hideg vízben jól hűtse le, majd hámozza meg, vágja ketté, óvatosan vegye ki a sárgáját. (A fehérjedarabok hegyes végéről vágjon le vékony lapot, hogy a tojás ne billegjen).
2. A tojássárgáját villával törje össze, keverje bele a kétféle sajtot, és közben szórja hozzá a finomra vágott petrezselymet meg a fűszerpaprikát. Ízlés szerint sózza, borsozza.
3. Az elkészült keveréket kanalaza csillagcsőrös nyomózsákba, és töltse a fél tojásfehérjékbe. Egy-ey citromkarikára helyezve, a zöldségekkel tálalja

Tanácsok:
Húsvétra nagyon izléses, mutatós az asztalon. Máskor egytál ételnek is finom, egészséges.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 332 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizzsel töltött paradicsom » Töltött májszeletek » Brokkolival töltött fasírt » Diós-töltött nápolyi
» Tojáslikőrös húsvéti torta » Gombával töltött burgonya » Gombás tojás » Töltött bundás
» Fincsi töltött tök » Színes tojásrántotta » Töltött kifli sonkával » Répás-tojásos saláta
» Májjal töltött burgonya » Baileys (tojás nélküli) » Avokádóban sült tojás » Tojáslikőrös puncs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.