Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Veronai Húsgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg veronai (Vagy más szalámi)
8 dkg vaj
2 tojás
12 dkg liszt
6 dkg zsemlemorzsa

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd szitán áttörjük. A szalámit kis apró kockára vágjuk,2 dkg vajban a finomra vágott petrezselyemmel és borssal átforrósítjuk.
A ki hűlt áttört burgonyához hozzákeverjük a két tojást,és a lisztet és a szalámit, kisebb gombócókat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

A leszűrt gombócokat pirított zsemlemorzsában meg hempergetjük,.

Fejes vagy uborkasalátával forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc-húsgombóc » Húsleves húsgombóccal » Magyaros gombás húsgombóc » Aszaltszilvás húsgombóc
» Erdélyi húsgombóc leves » Tészta húsgombóccal » Pikáns húsgombóc leves » Kapros húsgombóc
» Görög húsgombócok » Paradicsomos húsgombócom » Hagymaleves húsgombóccal » Húsgombóc Juszuf módra
» Alföldi húsgombócleves » Füstöltsajtos húsgombócok » Mediterrán húsgombócok » Svéd húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.