Tutireceptek.hu fejléc

Veronai Húsgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg veronai (Vagy más szalámi)
8 dkg vaj
2 tojás
12 dkg liszt
6 dkg zsemlemorzsa

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd szitán áttörjük. A szalámit kis apró kockára vágjuk,2 dkg vajban a finomra vágott petrezselyemmel és borssal átforrósítjuk.
A ki hűlt áttört burgonyához hozzákeverjük a két tojást,és a lisztet és a szalámit, kisebb gombócókat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

A leszűrt gombócokat pirított zsemlemorzsában meg hempergetjük,.

Fejes vagy uborkasalátával forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc kicsit másképpen » Tavaszi húsgomboc » Paradicsomos húsgombócom » Erdélyi húsgombócleves
» Veronai gombóc » Aszalt szilvás húsgombócok » Svéd húsgombóc » Hagymaleves húsgombóccal
» Húsgombóc » Magyaros gombás húsgombóc » Húsgombóc, mint levesbetét » Lestyános húsgombóc
» Alföldi húsgombóc recept » Egri húsgombócleves » Húsgombócos falatkák » Paradicsomos húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.