Tutireceptek.hu fejléc

Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg felesborsó
30 dkg füstölt oldalas
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
5 dkg disznózsír
3 evőkanál finomliszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.
Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1, 5 l vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk.
A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só.
Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet.
Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.
Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez.
2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finomfőzelék (szerintem) » Tökfőzelék: Update2 » Sárgaborsóleves » Tökfőzelék kaprosan
» Füstölt húsos káposzta » Mandulás parajfőzelék » Füstölt halas rösti » Füstöltsajt saláta
» Karaláb főzelék » Füstölt sajtos muffin » Saláta füstölt ízekkel » Füstölt sonkás kanapé
» Ízletes főzelék » Zöldbabpörkölt oldalassal » Patiszonfőzelék » Finomfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.