| Patiszonfőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 2 db patisszon (nagyobb) 1 közepes fej vöröshagyma só ízlés szerint 3 ek napraforgó olaj 1 púpozott ek finomliszt (finom) 150 g tejföl 1 csokor kapor (zsenge) Elkészítés: A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a patiszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vatagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk. Mikor a patiszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |