Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Patiszonfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 db patisszon (nagyobb)
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt (finom)
150 g tejföl
1 csokor kapor (zsenge)

Elkészítés:
A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a patiszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vatagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
Mikor a patiszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk.
Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos burgonyafőzelék » Kapros cukkinfőzelék » Lencsefőzelék tükörtojással » Klasszikus lencsefőzelék
» Lencsefőzelék 2 » Spenót - Ahogy én csinálom » Mindenfélés főzelék » Kínai kelkáposzta főzelék
» Borsófőzelék » Tárkonyos zellerfőzelék » Tökfőzelék kaprosan » Parmezános spárga
» Karalábéfőzelék » Kaporszósz rántott cukkinivel » Angolos főzelékek » Spenót


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.