Tutireceptek.hu fejléc

Patiszonfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 db patisszon (nagyobb)
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt (finom)
150 g tejföl
1 csokor kapor (zsenge)

Elkészítés:
A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a patiszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vatagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
Mikor a patiszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk.
Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns burgonyafőzelék » Paradicsomos káposzta 2 » Szalonnás burgonyafőzelék » Anyu-féle sóska
» Céklafőzelék csirkemellel » Krumplifõzelék » Tojásos tökfőzelék » Rizs -tökkel
» Burgonya fözelék 2 » Csípős szósz » Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Paszuly konzerv házilag
» Brokkolifőzelék 1 » Spenót » Céklafőzelékem » Burgonya főzelék, másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.