| Nápolyi burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 20 dkg levestészta, 5 dkg füstölt szalonna, 1/2 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, zeller, petrezselyemzöld (friss, aprított), 3 evőkanál olaj, 2-3 db paradicsom (lucullus), húsleveslé, parmezán sajt, só, feketebors (őrölt). Elkészítés: Vágd finomra a szalonnát, a hagymát, a zellert, a répát és a petrezsenymet és párold meg az olajon, lassú tűzön. Hámozd meg és szeleteld vékonyra a burgonyát, húzd le a paradicsom héját és törd át. Add a zöldségekhez a burgonyát és a paradicsomot, sózd és borsozd meg és párold lassú tűzön 30 percig. Engedd fel másfél liter húsleveslével. Mikor forr, szórd bele a tésztát és főzd puhára. Pihentesd tálalás előtt néhány percig. Tanácsok: Kínálj mellé reszeltsajtot, száraz fehérbort. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |