Tutireceptek.hu fejléc

Gombás savanyu tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél kg marhahus
20dkg gomba
3-4 fej hagyma
1 kanál liszt
1 kanál zsir
só,bors,piros paprika,citromlé,tejföl

Elkészítés:
A csikokra vágott hust forró zsirban átpiritjuk.Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát,a pirospaprikát,és fedö alatt puhára pároljuk,idönként fél pohár vizet adva hozzá.Amikor a hús puhulni kezd,hagyjuk zsirjára sülni,és beletesszük a felszeletelt gombát,megsozzuk,borsozzuk,ismét vizet öntünk hozzá,és készre pároljuk.Végül zsirjára sütjük,lelisztezzük,felengedjük vizzel ágy,hogy jó sok mártása legyen.Citromlevet ,tejfölet adunk bele.Rizs tarhonya,burgonyapüré,puliszka,piritott dara lehet a körités.


A receptet beküldte: Elviracska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás burgonya » Gombás csirkevagdalt » Gombás-sonkás sörkorcsolya » Gombás szelet sajttal
» Erdésztokány » Brassói rakott savanyúság » Zöldcitromos marhatokány » Erdélyi tárkonyos tokány
» Gombás sonkaleves » Gombás zakuszka » Borsos tokány marhahússal » Gombás felfújt
» Rizses-gombás sült csirke » Edes-savanyu pulykamell » Tejszínes-gombás karfiol » Erdélyi sertéstokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.