| Gombás savanyu tokány receptHúsételek Hozzávalók: Fél kg marhahus 20dkg gomba 3-4 fej hagyma 1 kanál liszt 1 kanál zsir só,bors,piros paprika,citromlé,tejföl Elkészítés: A csikokra vágott hust forró zsirban átpiritjuk.Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát,a pirospaprikát,és fedö alatt puhára pároljuk,idönként fél pohár vizet adva hozzá.Amikor a hús puhulni kezd,hagyjuk zsirjára sülni,és beletesszük a felszeletelt gombát,megsozzuk,borsozzuk,ismét vizet öntünk hozzá,és készre pároljuk.Végül zsirjára sütjük,lelisztezzük,felengedjük vizzel ágy,hogy jó sok mártása legyen.Citromlevet ,tejfölet adunk bele.Rizs tarhonya,burgonyapüré,puliszka,piritott dara lehet a körités. A receptet beküldte: Elviracska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |