Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős kelbimbó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
450 g kelbimbó
15 ml/1 ek. napraforgóolaj
6-8 újhagyma, 2,5 cm-es darabokra vágva
2 szelet friss gyömbérgyökér
40 g szeletelt mandula
1,5-2 dl zöldség- vagy csirkehúsalaplé


Elkészítés:
A kelbimbókról eltávolítjuk a nagyobb külső leveleket, levágjuk a szártöveket. Kb. 7 mm vastagra szeleteljük.
Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az újhagymát, a gyömbért többször megkeverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát és mérsékelt hőfokon kevergetve pirítjuk, míg a hagyma is, a mandula is elkezd barnulni.
Eltávolítjuk a gyömbért, lejjebb vesszük a hőfokot, és belekeverjük a kelbimbót. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük az alaplét és alacsony hőfokon hagyjuk főni 5-6 percig, míg a kelbimbó majdnem megpuhul.
Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd feljebb vesszük a hőt, hogy a felesleges lé elfőjön


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős pizza » Kelbimbó sörtésztában » Kelbimbó pármai módra » Serpenyős krumpli
» Kelbimbós szalonna » Rántott paprikás kelbimbó » Finom sajtos kelbimbó » Sajtos rakott kelbimbó
» Párolt kelbimbó » Serpenyős csirkemáj » Rakott kelbimbó » Joghurtos kelbimbó
» Sertésszelet kelbimbóval » Húsos rakott kelbimbó » Serpenyős spárga » Sonkás-sajtos kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.