Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai serpenyős zöldség recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 ek. növényi olaj
1 nagy hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. meghámozott, lereszelt friss gyömbér
5 dkg gomba
45 dkg cukorborsó
45 dkg kínai kel, vagy más káposztaféleség
10 dkg babcsíra
5 dkg földimogyoró
1 ek. szójaszósz
5 ek zöldségleves-sűrítmény vagy víz
tengeri só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olajat egy vastag falú lábosban vagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, azután a gyömbért, és a finomra szeletelt gombát. 3 percig állandó keverés mellett hirtelen nagy lángon pároljuk. A borsót és a vékonyra szeletelt káposztát hozzátesszük, és további 2 percig keverjük. A megmaradt adalékokkal még 5 percig közepes lángon kavargatjuk, amíg a zöldségfélék nem főnek meg, de azért maradjon egy kicsit friss. Szójaszósszal és borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köleses zöldségleves » Zöldséges MISOleves » Zöldséges vegan rizottó » Tepsis pizza/ zöldségekkel
» Zöldségkrém » Zöldségleves Éva módra » Zöldséges rizs » Zöldségtorta
» Zöldségleves másképp » Zöldségtorta mandulával » Szines zöldséglepcsánk » Zöldséges zabpehelyfasírt
» Kínai kel - saláta » Friss zöldséges fasírt » Zöldséges köles » Kínai palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.