Tutireceptek.hu fejléc

Sertésragu Budapest módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 1 kg sertéscomb (sovány)
• 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv)
• 25 dkg gomba
• 25 dkg csirkemáj szívvel (v. csak szív)
• 1 nagy fej hagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 zöldparika
• 1 paradicsom
• pirospaprika
• só
• bors
• majoranna
• kevés olaj
• 2-3 babérlevél

Elkészítés:
A húst kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A májat és a szívet szétszedjük. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Rátesszük a szívet, megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Félig puhára pároljuk, majd rátesszük a húst. Amikor már a hús is félpuha, hozzáadjuk az aprított zöldpaprikát, gombát és a zöldborsót (amennyiben nyerset vagy mirelitet használunk.) Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ekkor tesszük bele a feldarabolt májat, a hámozott, kockázott paradicsomot (és a zöldborsót, ha konzervet használunk). A főzés közben - amennyiben szükséges - pótoljuk vízzel az elpárolgott levet. Körítésnek rizs vagy galuska illik.

Tanácsok:
A fenti mennyiség sokszemélyes, vagy nagyon jó étvágyú embereknek való. És fagyasztható is! Szabad tűzön is főzhető.


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karaj katamamamódra » Zakuszka (Ilike módra) » Tiramisu Anikó módra » Zöldbab indiai módra
» Cracker Maris módra » Linzer ZsuPsy módra » Rakott cukkini Emyke módra » Csirkeszárny Orly módra
» Krumplifőzelék Malbe módra » Savanyú sertésragu leves » Lebencsleves Ági módra » Sajtos karfiol Ina módra
» Töltött hal Karcsi módra » Pankek Maris modra » Túrófánk andland módra » Gombás sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.