| Sonkás-hagymás szelet receptHúsételek Hozzávalók: • 10 szelet csontozott karaj (vagy pulyka-, csirkemellfilé) • 2 fej hagyma • 10 szelet füstölt sonka vagy gépsonka • 1 pohár tejföl • 15 dkg sajt • liszt • só • bors Elkészítés: A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, aztán hirtelen kisütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A felkarikázott hagymát megdinszteljük. A húsra sonkaszeleteket rakunk, arra a dinsztelt hagymát. Az egészet megkenjük tejföllel, alufóliával lefedjük és 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül addig sütjük, míg a sajt rápirul. Tanácsok: Hagyományos- v. salátakörettel is tálalhatjuk. Nagyon finom, laktató. Pirított gombát is tehetünk a hagyma közé. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |