Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-hagymás szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 10 szelet csontozott karaj (vagy pulyka-, csirkemellfilé)
• 2 fej hagyma
• 10 szelet füstölt sonka vagy gépsonka
• 1 pohár tejföl
• 15 dkg sajt
• liszt
• só
• bors

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, aztán hirtelen kisütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A felkarikázott hagymát megdinszteljük. A húsra sonkaszeleteket rakunk, arra a dinsztelt hagymát. Az egészet megkenjük tejföllel, alufóliával lefedjük és 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül addig sütjük, míg a sajt rápirul.

Tanácsok:
Hagyományos- v. salátakörettel is tálalhatjuk. Nagyon finom, laktató. Pirított gombát is tehetünk a hagyma közé.


A receptet beküldte: Lilly1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes, tejfölös szelet » Sonkás-hagymás lepény » Felhő szelet » Szimba ostyaszelete
» Rácsos-mákos szelet » Natúr szelet újkrumplival » Hamis sonkaszelet » Zabpehely szelet
» Andland sport szelete » Almás-hagymás szelet » Makói sertésszelet » Habszelet
» Bálint szelet » Kakaós szelet málnával » Fagyi szelet » Pulykaszelet cukkínin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.