Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-hagymás lepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve

Elkészítés:
1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát.
Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás lepény » Túrólepény » Szilvás lepény (update 2) » Tonhalas-kukoricás lepény
» Horthy lepény » Barackos lepény » Zalai lepény » Egreses lepény
» Pekándió-lepény » Sárgabarack lepény » Albán sajtos lepény » Bólyi túroslepény
» Sonkás brokkolilepény » Görög lepény » Francia körtés lepény » Túrós lepény nagyi módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.