Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-tejfölös sült karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol (tisztított súly)
1 ek. vaj
3 dl tejföl
2 tojás
20 dkg gépsonka
1 ek. zsemlemorzsa
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt

őrölt fehérbors

Elkészítés:
A karfiolt kis rózsákra szedjük, enyhén sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel, a petrezselyemmel és a felkockázott sonkával, sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával megszórjuk az alját és az oldalát is (a felesleget kirázzuk). A karfiolrózsákat tegyük a tálba, öntsük rá a tojásos tejfölt, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal.
220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje szép színt kap.
Frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 445 kcal

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karfiol sonkával » Húsos karfiolpúp » Pórés-karfiolos rakottas » Paradicsomos karfiol
» Hideg karfioltál » Karfiol leves » Pikáns karfiol » Anna Rakott karfiolja
» Gomba karfiollal » Karfiolpörkölt2 » Csőben sült karfiol » Karfiol fasírt.
» Karfiol felfújt » Csirkés karfiol » Sörtésztában sült karfiol » Karfiolpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.