Tutireceptek.hu fejléc

Sörben sült csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
5 dkg füstölt szalonna
egy nagyobb póréhagyma fele
2 dl sör
mustár
só, bor

Elkészítés:
A csirkecombokat megmostam, lehúztam róluk a bőrt, és szárazra töröltem. Megsóztam, borsoztam, és vékonyan bekentem mindenhol mustárral.
Egy serpenyőben zsírjára sütöttem az apróra vágott szalonnát. A kisült pörcöt kiszedtem, és félretettem.
A zsírban hirtelen megpirítottam a hús mindkét felét. (Vigyázzunk, mert a mustár hamar megég!)
Rászórtam a húsra a felszeletelt póréhagymát, és felöntöttem a sörrel. Lejjebb vettem a lángot, és fedő alatt pároltam a combokat, amíg megpuhultak. (Érdemes többször ránézni a húsra, mert a sörben sokkal hamarabb megpuhul, mint vízben.)
Amikor a hús megpuhult, levettem a fedőt, feljebb vettem a lángot, és zsírjára sütöttem.
Tálalásnál ráhalmoztam a póréhagymát, és a sült szalonnadarabokat.

Tanácsok:
Bármilyen körettel finom!:)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben sült csirkecombok » Boros csirkecombok » Bajor csirkecomb » Csabai csirkecomb
» Tejfölös gombás csirkecomb » Görög csirkecombok » Sörben főtt gombás csirke » Ínyenc töltött csirkecomb
» Lecsós csirkecomb » Csirkecomb görögösen » Joghurtos csirkecomb » Kókuszos csirkecomb
» Sörben sült pulykacomb » Gombás csirkecombok » Hagymás rántott csirkecomb » Disznóoldalas sörben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.