Tutireceptek.hu fejléc

Rakott, bundás csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkecomb (amennyi a sütőedénybe egymás mellé belefér)
kevés vaj
füstölt karaván sajt
trappista sajt
liszt
2 tojás
vegeta
2-3 közepes vöröshagyma
1 doboz szeletelt gomba
2-3 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A kivajazott sütőedénybe füstölt karaván sajtot reszelek.
A csirkecombokról eltávolítom a bőrt, a forgónál kettévágom. Először lisztbe, majd a vegetával ízesített tojásba forgatom, s szorosan egymás mellé helyezem a sajtra. Rászórom a vékony karikára gyalult vöröshagymát és a maradék tojásba beleforgatott gombát. A tetejét befedem reszelt trappistával, majd meglocsolom a tejszínnel.
240 fokos sütőben lefedve hagyom 40-50 percig, majd nagyobb lángra kapcsolva 10-15 perc alatt megpirítom a tetejét.

Köret lehet párolt zöldségkeverék.

Tanácsok:
Előző nap, vagy kora reggel is össze lehet állítani, hazaérkezve csak a sütés marad.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római rakottas » Sajtos csirkecomb » Rakott túrósburgonya » Bundás falatok
» Bundás burgonya » Gombás rakott káposzta » Rakott krumpli másként » Lerakott káposzta
» Rakott káposzta juhsajttal » Inyenc csirkecomb » Tarhonyás rakott zöldbab » Búbos rakott hús
» Gombával rakott cukkini » Rakott pecsenye » Brassói rakott savanyúság » Rakott húsos rizs


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.