Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Carajaca - Spanyol máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthető)
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
pirospaprika
majoranna
kakukkfű

bors
2 evőkanál olaj
kb 2 dl testes vörösbor

Elkészítés:
1) A csíkokra vágott sertésmájat (vagy 4-be vágott csirkemájakat) az olajon összeforgatjuk az átnyomott fokhagymával, míg megérezzük az illatát.
2) Fűszerezzük: babérlevéllel, mokkáskanálnyival a pirospaprikából, késhegynyivel a többi fűszerből ezt is összeforgatjuk az olajon, majd annyi bort töltünk alá, hogy a májat félig ellepje.
3) Fedő alatt, időnként megkevergetve puhára pároljuk, majd fedő nélkül készre, rövid lére sütjük.

Tanácsok:
Az eredeti recept sertésmájból készül, de én inkább csirkemájból készítem. A sertésmájat csak a végén szokták sózni, a csirkemájhoz a sót is nyugodtan hozzáadhatjuk a többi fűszerrel.
Körete burgonyapüré, vagy petrezselymes rizs és ecetes savanyúság.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Cepheus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol marinált gombák » Spanyol báránycomb » Spanyol csirke II. » Spanyol túrótorta
» Spanyol csirkeleves » Churros (spanyol édesség) » Spanyolos tarja » Spanyol csirke
» Spanyol "lecsó" » Spanyol csokoládéital » Spanyol-fánk » Spanyol leves
» Spanyol nyári leves » Spanyol burgonyafőzelék » Spanyol módra sült homár » Spanyol mandulakrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.