Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol mandulakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg hámozott mandula,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl extra szűz olívaolaj,
1-2 kávéskanál fehérborecet,
só és őrölt fehér bors.

A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva.

Elkészítés:
A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk.

A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei.

Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spanyol csirke » Spanyol leves » Spanyol "lecsó" » Spanyol pite
» Spanyol túrótorta » Spanyol sült rizs (vegan) » Carajaca - Spanyol máj » Spanyol burgonyafőzelék
» Churros (spanyol édesség) » Spanyol báránycomb » Spanyol marinált gombák » Spanyol nyári leves
» Spanyol leves (Gaspacho) » Spanyol madár » Spanyol briós » Spanyol csirke II.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.