| Spanyol mandulakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg hámozott mandula, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl extra szűz olívaolaj, 1-2 kávéskanál fehérborecet, só és őrölt fehér bors. A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva. Elkészítés: A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk. A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei. Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |