Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol "lecsó" recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
1 cukkini
1 nagy fej hagyma
3-4 db vegyes színű kaliforniai paprika
5 dkg császárszalonna
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 dl paradicsomlé
1 kis üveg fekete olajbogyó ( elmaradhat )
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, olaj, pirospaprika
1-2 ek balzsamecet vagy vörösborecet
pár csepp édesítőszer

Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy mindent szépen feldarabolunk.
A padlizsánt, cukkinit, paprikákat egyforma darabokra, a hagymát félfőre, a szalonnát csíkokra.
Kevés olajon kissé megkapatjuk a szalonnát, majd hozzárakjuk a hagymát és együtt pároljuk kb 5 percig.
Erre jöhet a cukkini, a paprika, majd felülre a padlizsán. A rétegek közé szórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerekből mindig egy keveset, bár ízlés szerint mehet bele, csak a sóval vigyázzunk.
Az egészet megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük pár csepp édesítőszerrel vagy cukorral, és keverés nélkül, lazán rázogatva a lábast kb. 40 percig rotyogtatjuk lassú tűzön.
A főzési idő vége felé az ecettel pikánsra ízesítjük, beleöntjük a lecsepegtetett olajbogyót, most átkavarjuk, és megkóstoljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük.
Pirítóssal, egytálételként fogyasztjuk langyosan vagy hidegen, mert forrón nem adja ki az ízét megfelelően.

Tanácsok:
Grill húsok mellé köretként, héjában sült krumpli mellé is adható, de Spanyolországban kenyérrel eszik jó sok olívaolajjal.
Nagyon finom laktató zöldségétel.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: ~300 kcal

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol szél » Spanyol mandulakrémleves » Spanyol ráksaláta » Spanyol csirke II.
» Spanyol marinált gombák » Spanyol zöldbabsaláta » Carajaca - Spanyol máj » Tejszínes spanyol csirke
» Spanyol csokoládéital » Spanyol báránycomb » Spanyol módra sült homár » Spanyol túrótorta
» Spanyol csirkeleves » Spanyol leves (Gaspacho) » Churros (spanyol édesség) » Spanyol madár


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.