Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol ráksaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok
2 nagy narancs
1 kis fej saláta
1 fej, karikára vágott lilahagyma
2 evőkanál vörös borecet
3 evőkanál olívaolaj
1 tört fokhagymagerezd

Elkészítés:
A rákot megtisztítjuk. A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa kilátszódjék. Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk, egy részét a díszítéshez lereszeljük. A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk.
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük. A rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük.
Az ecetet az olajjal, 1/2 kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol briós » Egyszerű ráksaláta » Spanyol báránycomb » Spanyol pite
» Spanyol csirke II. » Spanyol csirke » Spanyol csirkeleves » Spanyol szél
» Spanyol zöldbabsaláta » Spanyol mandulakrémleves » Spanyol "lecsó" » Zelleres ráksaláta
» Spanyol burgonyafőzelék » Avokádós ráksaláta » Spanyol-fánk » Spanyolos tarja


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.