Tutireceptek.hu fejléc

Spárgafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
40-50 dkg spárga
5-6 dkg vaj
ízlés szerint só, cukor, citromlé
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2-3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Böjti káposzta » Vendégváró sóskifli » Makarónis pulykasaláta » Szezámmagos halfilé salátával
» Karamellás mandulafánk » Diós hússal töltött alma » Sütőtökös-csokis muffin » Carrot cream
» Puding variációk » Sóskifli 1932-ből » Baconös-cukkinis nyúl » Banán-muffin
» Almás süti (sütés nélkül) » Túrós rakott kifli » Csokis rizskoch » Sajtos vegyes zöldség


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.