Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárgafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
40-50 dkg spárga
5-6 dkg vaj
ízlés szerint só, cukor, citromlé
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2-3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Böjti káposzta » Ba-Ba juice » Sósperec » Habos tejespite
» Húsos, rakott padlizsán » Csokis-mandulás habcsók » Tejfölös csirke » Banános-csokis rolád
» Citromos, gyümölcsös piskóta » Meggyes-málnás hűsítő » Milk Punch » Csodás Csokis Süti
» Sajtos túrós pogácsa » Édes szőlőlé télire » Rakott karfiol diétásan » Fetával töltött vesepecsenye


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.