Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egri húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
25 dkg darált hús

bors
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kakukkfű vagy majoránna
5 dkg búzadara
1 tojás
1.5 liter húsleves zöldséggel

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymákat zsíron
megfuttatjuk,kihűtjük.A darált húshoz hozzákeverjük a hagymát,a sót,a borsot,a pirospaprikát,a kakukkfüvet vagy a majoránnát,a búzadarát,a tojást.10 percig hideg helyen pihentetjük.
Közben megpucolom és apróra vágom a zöldségeket,és fűszerezve felteszem főni.A húsmasszából diónyi gömböket formálok,és kifőzöm a levesben.

Tanácsok:
Célszerű dupla adag húsgolyót készíteni,mivel annyira finom,hogy biztosan elfogy.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Indián lány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombócleves » Alföldi húsgombócleves » Zabpelyhes húsgombócleves » Erdélyi húsgombócleves
» Különleges húsgombócleves » Hagymás húsgombócleves » Amerikai sütőtökleves » Tökpüréleves
» Sitysuty leves szüretkor » Csorbaleves erdélyiesen » Brokkolikrémlevesem » Legfinomabb csirkemell
» Reszelt leves » Gesztenyés káposztaleves » Tejszínes fokhagyma leves » Tormaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.