Tutireceptek.hu fejléc

Stroganoff recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,4 kg bélszín (persze más is lehet,ez az eredeti recept szerint kell, mi sem ezt használjuk)
200 g füstölt angolszalonna
200 g csemegeuborka
200 g csiperkegomba
100 g vöröshagyma
100 g zsír
100 g finomliszt
3 dl habtejszín
3 dl fehér száraz bor (Badacsonyi kéknyelű)
50 g sűrített paradicsom
30 g mustár
bors
20 g cukor


Elkészítés:
A bélszínt csíkokra vágjuk. A finommetéltre vágott szalonnát zsírban üvegesre sütjük és benne a finomra vágott vöröshagymát világosra pirítjuk. Majd a metéltre vágott és a lisztben megforgatott bélszínt hozzátéve angolosra pirítjuk. Ezután beletesszük a finommetéltre vágott gombát, a sűrített paradicsomot és még pár percig pirítjuk. Ezután a finommetéltre vágott uborkát adjuk hozzá. Összerázzuk és a tejszínnel, a borral felöntjük. Sóval, feketeborssal, mustárral és kevés cukorral ízesítjük. Összeforraljuk és forrón tálaljuk. Köretként sült burgonyát adunk.


A receptet beküldte: csokimókus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Stroganoff szárnyas tokány » Bundás karaj » Őszi vadászegytál » Diplomata szelet
» Kukoricás csirkemell » Csirke bajorosan » Sajtos-sonkás hústekercs » Madárfészek
» Erdélyi tárkonyos tokány » Citromos borjúszelet » Barackos tejszínes csirke » Csirkemájas finomság
» 6-féle húspác grillezéshez » Őrségi gombás flekken » Fokhagymás csülökfalatkák » Kolozsvári rakott kacsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.