Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Stroganoff szárnyas tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10dkg csíkokra vágott bacon
20dkg csíkokra vágott csirkecomb
15dkg csiperkegomba
10dkg csíkokra vágott gépsonka
10dkg csíkokra vágott csemegeuborka
kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
10 szem capri bogyó
2 db babérlevél
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1dl száraz fehérbor
2dl tejszín
só, őrölt fehérbors, kevés mustár, kevés ketchup
1dl húsleves
8dkg vaj

Elkészítés:
Nagy méretű serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a szalonnát és a csirkecsíkokat belepirítjuk.
Hozzáadjuk a hagymát, a gombát, és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolódik. Hozzáadjuk a gépsonkát, az uborkát, a babérlevelet, a capri bogyót, egy csapott evőkanálnyi mustárt és ketchupot. Az egészet kissé összepirítjuk, majd kifehéredésig állandó keverés mellett főzzük. Megszórjuk vágott petrezselyemmel, megsózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi liszttel összeforrósítjuk és a húslevessel, a borral felfőzzük. Utána tejszínnel dúsítjuk, és készre főzzük. Tálalásig melegen tartjuk és forró ,párolt rizzsel tálaljuk .

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéstokány » Zöldbabtokány » Erdélyi tárkonyos tokány » Vadas marhatokány
» Ananászos szárnyas rizottó » Zöldborsós tokány » Hentestokány » Zalai erdésztokány
» Debreceni tokány » Zöldséges tokány » Erdélyi sertéstokány » Kakukkfüves sertéstokány
» Borjú tokány » Gombás savanyu tokány » Erdélyi tokány » Húsos zöldségtokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.