Tutireceptek.hu fejléc

Sült sajtosgolyó recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

4 dkg szárított sonka

10 dkg juhsajt vagy kecskesajt, lehetőleg keményebb

15 dkg liszt

6,5 dkg vaj

4 tojás

1 tojássárgája

egy evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

egy csipet só

őrölt fehérbors

Elkészítés:
Levágom a sonka zsírját, és kis kockákra darabolom. A sajtot durvára reszelem/aprítom, összekeverem a sonkával és a kakukkfűvel.

Azután a vajat beledobom másfél deci vizet, mellé egy jó csipetnyi sót, és felforralom. Ha már forr, elzárom, és szépen apránként addig keverem hozzá a lisztet, míg össze nem áll gombóccá.

Azután kiteszem egy tálba, és egyenként hozzákeverem a tojásokat. Szép fényesre kell keverni, akkor jó.

Előmelegítem a sütőt 210 fokosra, amíg melegszik, befejezem a tésztát: belekeverem a lisztes vajas trutyiba a sonkás sajtos trutyit, azután evőkanállal a tepsibe halmozom. 16 kupac lesz, akkor sül át szépen. A tetejüket megkenem a tojássárgájával, meghintem borssal, és mehet is a forró sütőbe. 20-25 perc alatt készül el, és nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsola leves 1. » Kapros burgonyaleves » Spenótos muffin » Sóskaleves főtt tojással
» Fűszeres leves » Kínai leves » Ízesített krumpli » Olcsó rizsleves
» Light lencsegulyás » Lencseleves » Hagymaleves » Pikáns leves
» Vajbabos húsleves » Paradicsomleves rántottával » Kapros céklakrémleves » Szederleves főzve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.