Tutireceptek.hu fejléc

Súlykontroll zabos bucik recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:

35 dkg zabpehelyliszt
12,5 dkg fehér joghurt
1 tojás
2 dkg szezámmag
1 dl tej
2 dkg élesztő
3 kávéskanál zabkorpa
2 evőkanál zabpehely

Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zebpelyhet, jól keverjuk össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt és jól keverjük össze. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet, ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni. 6 db bucit formálunk belőle, majd a kész tésztabucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre.

Kalóriatartalom: 306 k kcal
Szénhidráttartalom: 44,3 g gramm
Zsírtartalom: 8,2 g gramm

A receptet beküldte: Bea70


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Modern zabos almás lepény » Zabos epres palacsinta » Libatöpörtyűs bucik » Zabos melegszendvics
» Diós bucik » Sütőtökös-zabos süti » Zabos omlett » Update 1 Zabos palacsinta
» Zabos muffin » Mogyorós bucik » Sütőtökös-zabos keksz » U1-es bucik
» Zabos palacsinta (Update1) » Update 1 bucik » Almás-kekszes zabos süti » Sajtos kenyérkék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.