Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabos omlett recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kötelező:
-1-2 db tojás (éhség függő)
-3 ek. zabkorpa
-0,5 dl tej (0,5-1,5%)

Variálható:
-1 db virsli
-3 dkg sajt (én light mozzarellát tettem bele)

Elkészítés:
A zabkorpát szárazon el kezded pirítani, amikor már jó illata van, rászórod a vékonyra karikázott virslit (füstlivel nagyon finom), még 1-2 percet pirítod. Felöntöd a tejjel és addig főzöd, amíg fel nem issza a zabkorpa. Ekkor ráöntöd a pici tengeri sóval elkevert tojást/tojásokat és bele a sajtdarabok. Attól függően, hogy lágyabban, vagy keményen szereted az omlettet, készre sütöd.

Tanácsok:
Ehhez már nem kell, kenyér vagy más "kenyérpotló", mert nagyon laktatós így is. Én savanyú káposztával ettem, de bármilyen savanyúságot el tudok képzelni mellé.
Igazi gyors kaja és benne van minden!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: csera


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis, hagymás omlett » Póréhagymás omlett » Zabos muffin » Fokhagymás-paprikás omlett
» Sonkás-gombás omlett » Gesztenyés omlett » Sült hús gombás omlettel » Almás-kekszes zabos süti
» Tésztás omlett » Omlett 2 főre » Bakonyi omlett » Burgonyás-kolbászos omlett
» Modern zabos almás lepény » Gombás, sonkás omlett » Sütőtökös-zabos keksz » Almás omlett


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.