Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sütőben sült rántott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 50 dkg szikkadt kenyér,
4 csirkecomb,
4 gerezd fokhagyma,
só és frissen őrölt bors,
15 dkg finomliszt,
2 tojás,
3 evőkanál tej,
10-15 dkg libazsír.

A roppanós krumplihoz:
1.5 kg krumpli (kifejezetten apró szemű!),
Só és frissen őrölt bors,
1- 1.5 dl olívolaj.

Elkészítés:
A munkálatokat a házi zsemlemorzsa elkészítésével kezdem. A szikkadt kenyérnek levágom a héját, majd a belét darabkákra szedem, és késes betétű robotgépben durvára darálom. Természetesen kávéőrlőben is meg lehet darálni, de az macerásabb, mert egyszerre kevesebb fér bele. Az így kapott házi morzsát kiterítem egy rétegben egy tálcára, és megnézem, mennyire száraz. Ha annyira, mint egy hagyományos zsemlemorzsa, akkor rendben, haladhatok tovább. Ha viszont ennél kevésbé, azaz nedvesebb maradt, mert a kenyér nem volt elég szikkadt, akkor 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 6-os fokozat) néhány perc alatt tovább szárítom. De vigyázzunk, nehogy elkezdjen pirulni!

Aztán ha ez kész, haladok tovább. Kiteszem magam elé a csirkecombokat, aztán a fokhagyma gerezdeket tüskékre vágom, majd a combok húsos részébe egy éles késsel pici zsebeket vágok, és elrejtem a vágatokban sorban a fokhagyma tüskéket. Aztán a combok mindkét oldalát megsózom, és már kezdem is a panírozást a hagyományos sorrendben; liszt, tojás, zsemlemorzsa. A tojást egy tányérba töröm, hozzáöntöm a tejet, majd az egészet habosra keverem, végül a lisztet és a zsemlemorzsát is egy-egy tálba öntöm, hogy könnyebb legyen a panírozás.

Ha kész, egy nagy serpenyőbe felforrósítom a libazsírt, majd ha kellően meleg, megpirítom a serpenyőben a panírozott combokat. Ha már mindkét oldaluk szép aranybarna, átemelem őket egy rácsos tepsire, és betolom a sütőbe.

Amíg a csirkecomb sül, megfőzöm a krumplikat, majd ha megpuhultak és egy kicsit kihűltek, egy húsklopfoló segítségével megütögetem mindegyik tetejét, végül a szétlapult krumplikat egymás mellé ültetem egy tepsibe. Mindegyik tetejét enyhén megsózom, megborsozom, és egy pici olívaolajjal megcsöpögtetem. Ha kész, ez is mehet a sütőbe.

Mindkét étel kb. egyszerre fog elkészülni, azaz 30-40 perc múlva már ehetünk is.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos gombás fasírt » Tejszínes csirkés penne » Tartáros csirkecombok » Csirkemájas metélt
» Csirkecomb ananászraguval » Sajtos tejfölös csirke » Fűszeres tésztás csirke » Tárkonyos csirkebecsinált
» A herceg rántottája » Tejszínes spanyol csirke » Pikáns csirkemáj pástétom » Hawannai csirkemell
» Mustáros csirkemellek » Csirkehúsos rizottó » Csirkecsorba szerb módra » Csirkemell barackosan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.