Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személynek:
-50 deka ella burgonya
-néhány gallyacska friss majoránna (száritott is jó)
-jódozott só
-5 deci natúr joghurt
-20 deka főtt combsonka
-egy teáskanál étolaj
-őrölt fehér bors

Elkészítés:
Mossuk meg és hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra a krumplit. Tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ha már egészen puha, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Közben melegitsük meg egy kis serpenyőben az olajat, és szórjuk rá az apró kockákra vagy csíkokra vágott sonkát. Folyamatos kevergetés közben pirítsuk meg. A friss majorannát mossuk meg, csepegtessük le. Botmixerrel keverjük össze a főtt krumplit főzőlevestül a joghurttal. Tálalás előtt szórhatunk bele egy kis fehér borsot. Csipkedjük le a majoránna levélkéit, vágjuk apróra és keverjük a levesbe. Szórjunk minden adagra egy kis piritott sonkát.


A receptet beküldte: Paróczainé Knyul Tímea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös burgonyakrémleves » Burgonyakrémleves (4 főre) » Zelleres burgonyakrémleves » Intelligens krémes *
» Fűszeres kukoricaleves » Sárgaborsóleves kolbásszal » Olasz leves » Görög fetás leves
» Pórés sajtleves » Szalonnás sütőtökleves » Zöldségleves gyorsan » Alföldi leves bográcsban.
» Sütőtök krémleves Zoli mód » Görög húsgombócok » Finom frankfurti leves » Bolgár uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.