Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* ½ kg sütőtök
* 25 dkg vöröshagyma
* 5 dkg fokhagyma
* 2 dl narancslé
* ½ l húsalaplé
* 2 dl tejszín
* só, bors
* pirított tökmag
* 2 kg jég

Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk, és a húsalaplében főzni kezdjük. Hozzáöntjük a narancslevet, majd borsozzuk.A tököt megpucoljuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. 15 percig főzzük. Amikor a tök megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, elkeverjük, majd a levest leturmixoljuk.Amikor már félig összeturmixoltuk, a leveses lábost jeges vízfürdőbe tesszük, és így fejezzük be a pürésítést. A jégtől a sütőtök megtartja szép sárga színét. Amennyiben hidegen kínáljuk, hagyjuk a jeges vízben kihűlni a levest.Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökpüré » Pirított mogyorótorta » Sárgadinnye krémleves I. » Tejfölös burgonyakrémleves
» Sütőtökkenyér » Szalonnás sütőtökleves » Eper-krémleves » Sütőtökös-almás kekszes
» Brokkoli krémleves gyorsan » Sütőtökös-csokis muffin » Fokhagyma krémleves 2. » Póré krémleves
» Sütőtökpüré-leves » Hideg eperkrémleves » Sütőtökös fánkocskák » Sütőtökös ivólé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.