Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökös-gombás fasírt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg gomba
25 dkg sütőtök
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
petrezselyem
zsemle
petrezselyem
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A sütőtököt durvára reszeljük le, a hagymát aprítsuk fel. Kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd az apróra vágott gombát tegyük bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a reszelt tököt. Lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett főzzük össze, petrezselyemmel szórjuk meg főzés közben. Kevés vízzel vagy húslével fel lehet önteni, hogy ne ragadjon le. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Addig a zsemlét beáztatjuk, ha kellőképpen átszívta magát, akkor kinyomkodjuk, és összegyúrjuk a raguval. Az egész kicsit laza állagú, ezért vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk, én most szezámos zsemlemorzsát használtam.

Forró olajban közepes lángon megsütjük.

Tanácsok:
Lehet bele tenni 1 tojást is az összegyúrasnál, de figyelni kell, mert ettől is lazább lesz az állaga.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót fasírt » Baconbe tekert fasírt » Gombás-cukkinis fasírt » Fasírtos álom
» Sajtos gombafasírt » Fasírt sajttal töltve » Petrezselymes hamis fasírt » Sajttal töltött fasírt
» Anna Fasírtja » Pulykafasirt » Csirkefasírt » Padlizsánfasírt zabpelyhes
» Fasírt sajttal » Szegényfasírt » Almás csirkefasírt » Fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.