Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szederkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30-40 dkg feketeszeder(most van szezonja, tele van vassal!)
10 dkg cukor
1/2 l zsírszegény főzőtejszín (én a P...M...-ben kapható olcsót szoktam)
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja és leve ízlés szerint

Habgaluskához (levesbetét):
2 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen túl magvas a leves, a gyümölcspépet a felforralt vízhez adom.
Elkészítem a habarást: az étkezési keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel. A forró levesből néhány kanállal a habaráshoz keverek, majd az egészet beleöntöm, és éppen csak újraforrásig főzöm. Ekkor, ha szükséges az íze korrigálható pici cukorral, vagy citromlével, ki hogy szereti és a szeder mennyire volt édes/savanyú.
Jól be kell hűteni, úgy igazán hűsítő nyári leves.
A habgaluskát tálalás előtt készítem, a tojásfehérjét a cukorral és fahéjjal kemény habbá verem, és cukros vízben úgy főzöm ki, mint a madártej galuskáját, kanállal beleszaggatva. Csak tálaláskor teszem a leves tetejére.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hüsítő sárgadinnyeleves » Hagymaleves tejszínnel » Tejszínes kukorica leves » Citromkrémes szelet
» Narancsos sárgadinnyeleves » Gombás hagymaleves » Búbos szelet » Édes bundáskenyér
» Árpaleves » Húsleves tésztaszívekkel » Hagymalevesem » Erdélyi gulyásleves
» Kelbimbó krémleves » Camparikoktél » Szászok gulyása » Póré krémleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.