Tutireceptek.hu fejléc

Székely savanyúság egyszerűen recept

Kategória:


Hozzávalók:
édes káposzta, kis dinnye, vöröshagyma, uborka, zöldparadicsom, karfiol, almapaprika, sárgarépa, csipős paprika, só

Elkészítés:
Minden zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk. A káposztát négy cikkre vágjuk, a többieket felezzük, a kisebb darabokat megszurkálva egészbe hagyjuk.Egy nagyobb edénybe vegyesen rakjuk a zöldségféléket, majd ahány literes az edény, annyi evőkanál sót oldunk fel langyos vízben és ezt a zöldfélékre öntjük úgy, hogy az egészet ellepje. Hűvös helyen érleljük, 10-12 nap mulva fogyasztható.

Tanácsok:
Igen egészséges, nincs benne ecet, cukor és tartósító szer sem. Gyergyóban muratúra néven ismerik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült csülök egyszerűen » Székely sütemény-diós » Sütőtöktorta egyszerűen » Sajtleves egyszerűen
» Reszelt túrós egyszerűen » Nyári savanyúság télire » Zebratorta egyszerűen » Pizza egyszerűen
» Csipke íz egyszerüen » Túrós lepény egyszerűen » Erdélyi székelykáposzta » Házi fagylalt egyszerűen
» Lencsesaláta egyszerűen » Almás csirke székelyesen » Székely pulykacomb » Vágott, vegyes savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.