Tutireceptek.hu fejléc

Vágott, vegyes savanyúság recept

Kategória:


Hozzávalók:
3-3,5 kg téli káposzta
1 kg fehér paprika (még zöld állapotú)
1 kg uborka
1/2 kg hagyma
1-2 db csipős zöld paprika (el is maradhat)
9 dkg só
25 dkg kristálycukor
2,5 dl 20 %-os ecet (10 %-osból a duplája)
1 mokkáskanál szalicil
1 mkanál borkén(ropogósságot,fehérséget megőrzi
fűszerek (szemes bors, koriander, mustámag, köménymag, stb. izlés szerint.)

Elkészítés:
Az egyik legegyszerűbb,legolcsóbb, nyári, téli finom savanyúság.
A hozzávalókat (tisztitás után) szép vékonyan felszeletelem, s egy nagyobb edénybe rakom.
Az ecetet, sót, cukrot, szalicilt, borként egy edényben összekeverem, a felszeletelt zöldségekre öntöm. Jól elkeverem. 1-2 napig ebben marad, minden nap megkeverem. (Nem tévedés, vizet nem kell adni hozzá, csak a saját levében marad, amit enged. Az éppen elegendő lessz.)

Először lé nélkül adagolom a savanyúságot az üvegekbe, s utána a levet, hogy mindegyikre jusson.
Kb. 6-7 db 7 dl-es üvegbe elegendő a mennyiség.
A fűszereket a savanyúság tetejére elosztom, s igy zárom le az üvegeket légmentesen.


A receptet beküldte: hannaanc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes joghurtos turmix » Olajos paprika(Savanyúság) » Vegyes gyümölcsleves » Vegyes leves
» Gyömbéres vegyes saláta » Hordós savanyúság másképp » Argentin vegyes saláta » Vegyes sült zöldségek
» új aszpikos vegyes zöldség » Nyári vegyes saláta » Vegyeske » Nyers vegyes zöldségsaláta
» Vegyes nyári saláta » Vegyes savanyúság télre » Gombás vegyessaláta » Csőben sült vegyes zöldség


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.