Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős csirkepecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db kis csirke,
vagy 8 db comb,
esetleg 4 db mell,
5-6 dkg margarin,
1 dl száraz fehér bor,
2 nagy fürt szőlő,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
A felforrósított margarinon megpirítjuk a feldarabolt csirkéket vagy combot, mellet,
megsózzuk ízlés szerint az egészet átpakoljuk egy tepsibe, ráöntjük a margarint, a bort, lefedjük alufóliával, és a sütőben 30 percig pároljuk. A fóliát levéve, köré-rakjuk a leszemezett szőlőt,
és ezzel már csak 5-6 percig sütjük. A bortól meg a szőlőtől különlegesen jó zamatot kap a csirkepecsenyénk.

Tanácsok:
Tört burgonyával, párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Nagyon finom mellé a hagymás zsíron dinsztelt savanyú-káposzta.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős piskóta » Őszi szőlősaláta » Szőlős szeletek » Szüreti szőlős batyu
» Szőlős bor » Szőlős pite » Tiroli szőlős rétes » Szőlős-gombás saláta
» Szőlős kacsa » Szőlős rétes 2 » Szőlős grillázshenger » Szőlős-marcipános muffin
» Szőlős metélt » Szőlős metélt 2. » Szőlős túrótorta » Szőlős ponty


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.