Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 konyhakész (kb. 2 kg) kacsa
1 kg fehér szőlő
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
5 cl konyak
2 dl húsleves (leveskockából)
3 evőkanál szőlőlé
fél citrom
majoránna
őrölt bors


Elkészítés:
A kacsát kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk majoránnával, és szőlőszemeket kanalazunk a belsejébe. A kacsa bőrét fogvájóval megtűzzük, hogy a töltelék ki ne folyjon, és egy nagy lábasban az olaj és a vaj keverékében minden oldalát átpirítjuk. Ráöntjük a konyakot, 1 dl húslevest és a szőlőlevet. Lefedjük, és kislángon kb. 50 percig főzzük, közben gyakran locsolgatjuk a maradék húslevessel. A maradék szőlőt leszemezzük és kimagozzuk. A megpuhult kacsát kiemeljük a lábasból, a maradék levébe belefacsarjuk a citromot, és besűrítjük. A szőlőszemeket a mártásba tesszük, és nagylángon néhány percig kevergetjük, vigyázva, hogy oda ne égjen. Mérsékeljük a lángot, visszatesszük a kacsát, és néhány perc alatt átforrósítjuk. Burgonyapürével köríthetjük.

Tanácsok:
Jó tudni
Kellemesebb lesz az étel, ha a szőlőszemeket nemcsak kimagozzuk, de vékony késsel meg is hámozzuk. Még egyszerűbb a dolgunk, ha konzerv szőlőből készítjük, az ugyanis hámozott szőlőt tartalmaz.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Szőlős pite » Fűszeres kacsaragu » Finom sült kacsacomb
» Kacsahúsos penne » Aszalt szilvás kacsacomb » Kacsa confit » Boros kacsasült
» Sült kacsamell » Kacsacomb franciásan » Szőlős csirkepecsenye » Szőlős piskóta
» Kacsamáj leves » Sült kacsacomb » Ízletes sült vadkacsa » Szőlős limonádé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.