Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg szőlő
2 dl muskotályos bor
4 tojás
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg liszt
10 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és muskotályos borban áztatjuk, addig, amíg a tésztát elkészítjük.
Egy 28 cm átmérőjű kerek formát alufóliával kibélelünk, úgy hogy a peremére is jusson. A fóliát alaposan kivajazzuk.
A vajat elkeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojássárgákat, belekeverjük a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet, végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és az alufóliára szórjuk, ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 55 percig sütjük. (Tűpróba!)
A kész sütit 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan egy rácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős piskóta » Szőlős-gombás saláta » Tiroli szőlős rétes » Őszi szőlősaláta
» Szőlős édesség » Szőlős metélt 2. » Zabkorpás, szőlős muffin » Szőlős rétes 2
» Szőlős grillázshenger » Szüreti szőlős batyu » szőlős rétes » Szőlős kacsa
» Szőlős metélt » Szőlős túrótorta » Szőlős csirkepecsenye » Szőlős-marcipános muffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.