Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfeles bárányragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg báránycomb
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
2 babérlevél
3 evőkanál citromlé
2 db kockacukor
1 teáskanálnyi citromhéj
2 dl tejföl
1 evőkanál sertészsír
1 evőkanál finomliszt
só, bors

Elkészítés:
A húst hideg vízben többször átmossuk, 3-4 cm nagyságú darabokra szeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Rászórjuk a köménymagot, beletesszük a feldarabol húst, majd a lisztet, és együtt pirítjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, felengedjük 2,5 – 3 liter vízzel. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet. Fedővel lefedjük. A húst puhára főzzük. A kockacukrot, a citromhéjat, a citromlevet egy merőkanálnyi húslével elkeverjük, és a leveshez keverjük. Felfőzzük, majd levesszük a tűzről. Fehér kenyeret, tejfölt kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta tejfeles öntettel » Húsvéti bárányragu » Tejfeles halpaprikás » Tejfeles meggyes süti...
» Tejfeles zöldbabfőzelék » Tejfeles gombás húsi » Aszaltszilvás bárányragu » Tejfeles tepsis pulykamell
» Tejfeles pogácsa » Tejfeles paprikás burgonya » Tejfeles csirkemáj » Tárkonyos bárányragu leves
» Bíborcsiga hústekercse » Császár szelet » Gombás vörösboros tokány » Bundás karaj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.