Tutireceptek.hu fejléc

Szegedi tarhonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
20dkg tarhonya
50dkg burgonya
4db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj,só
1kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított,apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk,megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felengedjük egy liter vízzel.Ha felforrt,belekeverjük a tarhonyát,megsózzuk,majd rákarikázzuk a meghámozott burgonyát és végül a kicsumázott zöldpaprikát.Megsózzuk és lefedve kis lángon,fél óra alatt puhára főzzük.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegedi marhagulyás » Szegedi papucs » Paprikás szegedi módra » Szegedi csirkegulyás
» Pikáns burgonyafőzelék » Zellerfőzelék » Brokkolifőzelék » Sütőtök főzelék sajttal
» Hagyományos babfőzelék » Krumplifőzelék Malbe módra » Rebarbara mártás » Savanyú krumplifőzelék
» Ízletes főzelék » Kaporszósz » Mandulás parajfőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.