Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 dl+ egy kevéske tej
60 dkg liszt
csipetnyi só
1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, és folytonos kavarás közben meglangyosítjuk.Az élesztőből kevés tejjel és liszttel kovászt készítünk. Amikor a kovász megkelt összevegyítjük a liszttel, sóval, cukorral, és a 2dl langyos tejjel. Simára kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt kiszúrjuk fánkszúróval, és újra kelesztjük, még 30 percig. Bő, forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Házi baracklekvárral a legjobb.


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-sajtos brokkoli » Tejfölös-tepsis csirke » Tejfölös fincsi kekszcsoda » Szarvasszelet tejfölösen
» Tejfölös rakott tészta » Tejfölös lángos » Tejfölös csirkeszelet » Tejfölös karfiol leves
» Tejfölös paprikás krumpli » Tejfölös-sajtos karfiol » Tejfölös sertésraguleves » Tejfölös húsgombóc
» Tejfölös zöldbab leves » Fokhagymás tejfölös tészta » Tejfölös csirke másképp » Tejfölös zöldbab pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.