Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 dl+ egy kevéske tej
60 dkg liszt
csipetnyi só
1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, és folytonos kavarás közben meglangyosítjuk.Az élesztőből kevés tejjel és liszttel kovászt készítünk. Amikor a kovász megkelt összevegyítjük a liszttel, sóval, cukorral, és a 2dl langyos tejjel. Simára kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt kiszúrjuk fánkszúróval, és újra kelesztjük, még 30 percig. Bő, forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Házi baracklekvárral a legjobb.


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös - rakott hús » Tejfölös ôszibarackleves » Tejfölös csirke másképp » Sajtos tejfölös cékla
» Sajtos-tejfölös galuska » Tejfölös nyúlcomb » Tejfölös tészta gazdagon » Tejfölös rakott tészta
» Pudingos-tejfölös süti » Tejfölös nyúl » Fokhagymás tejfölös tészta » Sajtos-tejfölös tepsis hús
» Tejfölös-gombás húsfalatok » Tejfölös kapros lángos » Tejfölös-kapros saláta » Tejfölös bableves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.