Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 dl+ egy kevéske tej
60 dkg liszt
csipetnyi só
1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, és folytonos kavarás közben meglangyosítjuk.Az élesztőből kevés tejjel és liszttel kovászt készítünk. Amikor a kovász megkelt összevegyítjük a liszttel, sóval, cukorral, és a 2dl langyos tejjel. Simára kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt kiszúrjuk fánkszúróval, és újra kelesztjük, még 30 percig. Bő, forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Házi baracklekvárral a legjobb.


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös keksztorta 2 » Tejfölös keksztorta » Tejfölöskarfiol galuskával » Tejfölös, olajos
» Tejfölös pogácsa » Tejfölös kráter » Sajtos-tejfölös brokkoli » Tejfölös borsós csirkeragu
» Tejfölös nyúlcomb » Tejfölös édesség » Tejfölös pikáns csirkecomb » Sajtos tejfölös csirkemell
» Tejfölös krumplipaprikás » Tejfölös sütemény » Tejfölös kapros lángos » Tejfölös finomság


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.