Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 fej saláta
15-20 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl

3-4 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet

Elkészítés:
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd b eledobom a tisztított fokhagymákat.
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz öntök annyi vízet, amennyiben a saláta jól elfér, majd sózom, cukrozom a főzővízet.
A salátát vastag csíkokra vágom, így teszem a vízbe, így főzöm puhára.
Az ételsűrítőt (bár én ezt nem teszek bele), majd a tejfölt hideg vízben elkeverem és a salátára öntöm, ezzel csak egyet főzök a levesen. + ha kész, 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.

Tanácsok:
A fejes saláta karotint, B-vitamint tartalmaz, kalcium, kálium és vas is van benne.
Kora tavasszal mennyei étek.
Szerintem hidegen is fogyasztható!
Kalóriaszegény (ha a szalonnából kevesebbet teszek bele.)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-almás kocka » Tejfölös paprikás krumpli » Keszeg avas szalonnával » Csirkemáj angolszalonnával
» Tejfölös-sajtos karfiol » Füstöltsajtos pogi » Tejfölös csoda » Tejfölös husi
» Finn füstölt halleves » Tejfölös ponty » Füstöltsajtos csirkemell » Pizza tejfölösen
» Tejfölös-pudingos sütemény » Citromos-tejfölös csirke » Sajtos-tejfölös karaj » Rakott tejfölös


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.