Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös szárazbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab
3 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
25 dkg füstölt sonka vagy 1 füstölt ízű kocka
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A babot babérlevéllel együtt felteszem főni a kockára vágott sonkával vagy füstölt kockával, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Addig főzöm, míg a bab majdnem puha lesz.
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.

Tanácsok:
Lehet bele tenni a krumplival egy szál kolbászt is karikára vágva.
Még jobb, ha előző este hideg vízbe áztatom a babot éjszakára.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös karaj » Tejfölös malaccsülök » Tejfölös krémes » Tejfölös sajtos mártás
» Tejfölös rakott tészta » Tejfölös csirkepörkölt » Tejfölös-tejszínes piskóta » Tejfölös fincsi kekszcsoda
» Tejfölöskarfiol galuskával » Tejfölös karfiolleves » Tejfölös krumplileves » Tejfölös Baconos tészta
» Tejfölös mustáros pecsenye » Tejfölös nokedli » Tejfölös-szalonnás pizza » Tejfölös zöldbableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.