Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes gesztenyetorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kész kakaós piskóta tortalap
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
1-1 evőkanál rum és zselatin
4 dl tejszín
- a díszítéshez: csokoládéreszelék, gesztenyeszívek

Elkészítés:
A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára. A zselatint áztasd be, majd melegítsd addig, míg feloldódik. A kemény habbá vert tejszínbe először vigyázva forgasd bele a gesztenyés masszát, majd vékony sugárban a már majdnem kihűlt zselatint.
A piskótalapot vágd négybe, a lapokat egyenként kend meg krémmel, és helyezd őket egymásra. A torta oldalát és tetejét is vond be krémmel, és ha még marad egy kicsi belőle, töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és cifrázd ki vele a tortát.
Hűtsd be, tálalás előtt díszítsd csokoládéreszelékkel, gesztenyeszívekkel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tejszines tészta » Tejszínes spárgaleves » Sütőtökös tejszínes csirke » Tejszínes spárgás hal
» Tejszínes alagút » Hagymás tejszínes tészta » Almás gesztenyetorta » Banánkenyér(Kata-féle)
» Citromos kocka(Kata-féle) » Tejszínes mustáros karaj » Tejszínes Csokitorta » Epres-Tejszínes Túrótorta
» Tejszínes epertorta » Tejszínes-sonkás spagetti » Tejszines gombás » Tejszínes kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.