Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ashanti csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1 csirke
- 45 dkg csirkehús (mell vagy comb)
- 50 dkg krumpli
- 1 kis hagyma,
- 1 paradicsom (vagy szósz)
- pár petrezselyemlevél
- pár mentalevél,
- só, bors, olaj

Elkészítés:
Az egész csirkét csontozzuk ki.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük. A külön vett mell/vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süssük, mikor majdnem kész, tegyük hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, majd pároljuk -míg a csirke teljesen megpuhul.
Keverjük össze a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltsük meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsöljük be vajjal, sóval, borssal.
Pároljuk a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenjük meg vajjal vagy olajjal és süssük aranybarnára grillen vagy roston.

Tanácsok:
Párolás nélkül is süthetjük: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj rolád » Csirke besamelben » Borzas csirkemell 3. » Gombás csirke egyszerűen
» Gombás rakott csirkee » Csirkemelles húspogácsa » Csirkemáj grillsütőben » Csirkepörkölt betyárosan
» Rizses csirke római tálban » Karfiolos csirkeleves » Torta csirkemlleből » Édes chilis csirke
» Spanyol csirke II. » Sajtos csirke » Csirkés -Gombás batyu » Kajszibarackos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.