Tutireceptek.hu fejléc

Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 6 db tojás
* étkezési keményítő
* aszalt szilva
* datolya
* marcipán
* mandula
* amaretto
* fahéj
* 7-8 dl olívaolaj
* étcsokoládé
* fehér csokoládé

Elkészítés:
Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba, és szórjunk rá 1 kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját, és helyette tegyünk bele mandulát.

Készítsük el a tempurát: a 6 tojásfehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele, és süssük ki a forró olívaolajban.

Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg étcsokit, majd mártsuk bele az eperszemeket, és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 136 kcal
Szénhidráttartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejesdara eperrel. » Joghurt szelet eperrel » Bólé vegyes gyümölcsökből » Aszaltszilva leves
» Mini savarinok eperrel » Tejberizs eperrel » Aszalt szilvás kacsacomb » Aszalt szilvás falatok
» Aszalt szilvás tekercs » Aszalt meggyes kókuszgolyó » Darapuding eperrel » Aszaltszilvás csoki kocka
» Aszalt gyümölcsös süti » Rumos gyümölcsök » Aszaltszilvás bárányragu » Aszalt szilvás májkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.