Tutireceptek.hu fejléc

Tepsiben sütött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
2-3 evőkanál napraforgó olaj
fűszerkeverék ízlés szerint (pl. tegnapi receptem)
2 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé

Elkészítés:
A combokat mindkét oldalukon bedörzsöljük a fűszerrel, a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, s jól megkenjük olajjal.
Alufóliával szorosan letakarjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (Vizet nem kell aláönteni, mert a mai csirkék tele vannak vízzel.)
40-50 perc után eltávolítjuk a fóliát, visszatesszük, 10-20 percig pirítjuk, félidőben átfordítva.
Kiszedjük a combokat, a zsiradékot lábosba öntjük, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), s így finom mártást kapunk, amit az étel mellé kínálhatunk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres csirkecomb » Mustáros, mézes csirkecomb » Csirkecomb gazdagon töltve » Tepsiben sült sajtos hal
» Tésztában sütött tonhal » Sajtos ponty tepsiben » Tócsni, akár tepsiben is » Csirkecombok hagymaágyon
» Sörös csirkecomb » Fokhagymás csirkecomb » Fincsi csirkecomb » Tejfölös csirkecomb
» Csirkecomb almaszósszal » Tepsiben sült finomság » Tejben sült csirkecomb » Sörben sült csirkecomb 2


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.