Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis hús.. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg hús (bárány, birka vagy marha)
50 dkg hagyma
50 dkg paradicsom
4-5 erős zöldpaprika
3 evőkanál szemne (tisztított-vaj)NAPLÓMBAN OLVASHATÓ A KÉSZÍTÉS
1 evőkanál só
őrölt bors
3 szegfűbors őrölve vagy 1 kávéskanál fahéj esetleg 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió ¼ kávéskanál csípős , őrölt bors

Elkészítés:
Daráljuk meg a húst, és jól keverjük el a hajszálvékonyra szelt hagymával, 2-3 apróra vágott paradicsommal, 2 csokor finomra vágott petrezselyemmel, sóval, csapott kávéskanál borssal, 1/2 kávéskanál szegfűborssal vagy fahéjjal, kevés reszelt szerecsendióval (elhagyható), esetleg csípős (cayenne) borssal. Egy tepsit kenjünk ki szemnével, (tisztított vajjal) terítsük szét benne a fűszerezett húskeveréket, egy-két kanál szemnét (tisztított vajat) tegyünk a tetejére, és díszítsük gazdagon 3-6 cikkekre vágott paradicsommal, 4-5 hegyes, erős zöldpaprikával, esetleg 1-2 cikkekre vágott hagymával. Helyezzük forró sütőbe, és közepes tűznél süssük puhára. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon. (Néhány csepp vizet locsolhatunk rá a sütés elején.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis kel » Pasifogó tepsis hús » Tepsis vaddisznóbélszin » Tepsis palacsinta almával
» Tepsis túrós csusza » Tepsis virslis palacsinta » Tepsis sült nyúlgerinc » Tepsis rakott csülök
» Magyaros tepsis krumpli * » Tepsis csülök » Tepsis libacomb tormásan » Tepsis, lecsós csirkemáj
» Tepsis virsli gombával » Mexikói tepsis hús » Tepsis rántott » Tavaszi tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.