Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis gombás marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhahús
25 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 darab babérlevél
2 kisebb paradicsom
6 dkg margarin
1 dl tejszín
0,5 l vörösbor
só, bors, pirospaprika,
tárkony, majoranna, friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a csíkokra vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát és fokhagymát köré tesszük a paradicsommal együtt, a felvágott húsokra helyezzük a gombát és répát. Ezután megkenjük a fűszerekkel a babérlevelet, rátesszük, betesszük sülni 180 fokon fóliával letakarva kb. 1 órára. Utána a hús puhul, ezután kivesszük, ráöntjük a bort, a tejszínt és rakunk rá margarint. Visszatesszük és még egy 45-50 percet sülni hagyjuk, még jó puha nem lesz a hús.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines gombás » Magyaros gombás húsgombóc » Gombás padlizsán » Őszi almás-gombás rizottó
» Gombás vaddisznóragu » Gombás halfilé » Gombás pástétom » Sajtos tepsis burgonya
» Gombás töltött csirke » Húsos-gombás kagylótészta » Rizstésztás marhahúsleves » Gombás csirke másképpen
» Gombás korhelyleves » Piritott gombás spárga » Gombás marhahús finoman » Gombás cukkini 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.