Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis gombás marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhahús
25 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 darab babérlevél
2 kisebb paradicsom
6 dkg margarin
1 dl tejszín
0,5 l vörösbor
só, bors, pirospaprika,
tárkony, majoranna, friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a csíkokra vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát és fokhagymát köré tesszük a paradicsommal együtt, a felvágott húsokra helyezzük a gombát és répát. Ezután megkenjük a fűszerekkel a babérlevelet, rátesszük, betesszük sülni 180 fokon fóliával letakarva kb. 1 órára. Utána a hús puhul, ezután kivesszük, ráöntjük a bort, a tejszínt és rakunk rá margarint. Visszatesszük és még egy 45-50 percet sülni hagyjuk, még jó puha nem lesz a hús.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás zakuszka » Tepsis sült vöröshagyma » Gombás Rizslepény » Gombás, zöldséges husi
» Gombás Csirkeragu » Gombás kínaikel saláta » Lengyel gombasaláta » Fokhagymás-gombás karfiol
» Gombás húsgombóc » Tejszínes-gombás csőtészta » Gombás- sajtos csirkemell » Gombás tekercsek
» Sonkás-gombás tészta » Tepsis tócsni » Gombás pástétom » Tejfölös, gombás nyelv


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.