Tutireceptek.hu fejléc

Birka burgonyaágyban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús (birka, vagy ha nincs, akkor marha)
5 dkg fenyőmag
3 fej vöröshagyma
olívaolaj, só, bors
1-1 kávéskanál őrölt: fahéj, szerecsendió, szegfűbors, oregánó, római kömény
10 közepes burgonya
10 dkg vaj
kenyérmorzsa

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom, olajon megfonnyasztom, beleszórom a fűszereket, az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot, és a húst. Megpirítom benne a húst, figyelve arra, hogy ne maradjanak benne összetapadt húscsomók.
A héjában megfőzött burgonyát összetöröm a vajjal. Sózom, a felét belesimítom egy tűzálló tálba. Rákanalazom a húst, a tetejére pedig a maradék krumplit. Megszórom kenyérmorzsával, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem a tetejét.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birkapörkölt » Birkafasírt (8 személyre) » Jászberényi birkapörkölt » Birkahúsos kukoricakása
» Jemeni birkasült » Akbari birka-pulao » Birkapörkölt Erzsi módra » Tejszínes csirke-penne
» Ananászos pulyka » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Magyaros húsos tekercs » Töltött gombóc almával
» Krumplibohóc » Csőben sült szűzpecsenye » Rakott csirke juhtúróval » Csirkemell aszaltszilvával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.