Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Birka burgonyaágyban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús (birka, vagy ha nincs, akkor marha)
5 dkg fenyőmag
3 fej vöröshagyma
olívaolaj, só, bors
1-1 kávéskanál őrölt: fahéj, szerecsendió, szegfűbors, oregánó, római kömény
10 közepes burgonya
10 dkg vaj
kenyérmorzsa

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom, olajon megfonnyasztom, beleszórom a fűszereket, az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot, és a húst. Megpirítom benne a húst, figyelve arra, hogy ne maradjanak benne összetapadt húscsomók.
A héjában megfőzött burgonyát összetöröm a vajjal. Sózom, a felét belesimítom egy tűzálló tálba. Rákanalazom a húst, a tetejére pedig a maradék krumplit. Megszórom kenyérmorzsával, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem a tetejét.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jemeni birkasült » Birkafasírt (8 személyre) » Birkapörkölt » Birkahúsos kukoricakása
» Jászberényi birkapörkölt » Akbari birka-pulao » Birkapörkölt Erzsi módra » Karfiol rakottas
» Diós guba » Rakott makaróni 2 » Savanyú tojás melegen » Tejfölös sült paprika
» Krumplis mineknevezzem » Sült sajtos újkrumpli » Brassói, ahogy én készítem » Laktató


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.