Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell de lehet csirke comb filé
2 cs új hagyma vagy póré hagyma
500 ml tejszín
1.5-2 kg burgonya
karaván sajt 20 dkg
trapista sajt 20 dkg
só,bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát ízlés és sütési idő szerint olyan vastag karikákra vágjuk ahogy a hússal együtt megtudjon főni.Kis olajjal bekenjük a tepsit és belehelyezzük a burgonya karikákat arra a kisebb szeletekre /10cm kb/vágott besózott beborsózott hús szeletkéket/ha vastag a hús kicsit klopfoljuk/Rászórjuk a karikákra vágott hagymát és ráöntünk 250 ml tejszínt/lehet többet is használni ki mennyire szárazon vagy lucskosabban szereti/arra rászorjuk az összereszelt trapista-karaván sajt felét és a maradék burgonyával betakarjuk.Erre a maradék tejszín majd lefóliázzuk és légkeveréses előmelegített sütőben kb 40 percig 220 fokon pároljuk.Utána óvatosan megnézzük megszurkáljuk a húst a burgonyát,hogy kellően megpuhultak e és ha igen a fóliát levesszük a maradék vegyes reszelt sajtot rászórjuk és ízlés szerint pirítjuk.
Isteni finom! Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Bonnie23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültcsirke avokádóval » Burgonyás laska » Csirkemájjal töltött cékla » Tejszínes eperkrémleves
» Spárgás csirke » Dán rakott csirke » Húsos krumplis tepsis » Hagymás-gombás csirkemáj
» Tejszínes pálcikás jégkrém » Gombás csirkeszárny » Tepsis csülök » Paplanos csirkemell
» Csirkecomb kókuszbundában » Mexikóis csirkepörkölt » Sajtos csirke római tálba » Burgonyás töltike


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.