Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj tejben párolva recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is, aki szereti)
kb 2 dl tej

kis vaj vagy margarin a kikenéshez

Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk, és kb fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat, és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. Kb 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)

Tanácsok:
Nagyon egyszerű!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj római tálban » Csirkemáj-fasírt » Baconbe tekert csirkemáj » Házi csirkemájkrém
» Norbis almás csirkemáj » Sertésszelet csirkemájjal » Tejben párolt hal » Serpenyős csirkemáj
» Csirkemájjal töltött gomba » Sajtos csirkemáj-rizottó » Csirkemáj pástétom » Csirkemájas tarja.
» Csirkemáj baconban » Csirkemáj grillsütőben » Csirkemájas csirkeszárny » Rakott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.