Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi töltöttpaprika recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, lapocka vagy dagadó
pár darab szép egészséges tölteni való paprika
1 pohár (3 dl) rizs - kétszer annyi víz
4 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
olaj

késhegynyi őrölt bors
1 poharas tejföl

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük. Beleadjuk a kockára vágott húst és mikor zsírjára sült, a pirospaprikát, megborsozzuk és bő vízzel felengedjük .Mikor a hús megfőtt, tányérra szedjük, húsdarálón ledaráljuk.
A rizst olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel és kevés sóval puhára pároljuk, - egyharmad részét összekeverjük a darált hússal, a masszával megtöltjük a kicsumázott paprikákat, visszarakjuk a pörköltszaftba és megfőzzük. Mikor a paprika beráncosodik, és a szaft is felére főtt, rátálaljuk a maradék rizsre, s meglocsoljuk a tejföllel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi rakott tészta » Hortobágyi palacsinta » Hortobágyi betyárleves » Sült töltöttpaprika
» Hortobágyi pásztorhús » Hortobágyi hús » Hortobágyi palacsintám » Hortobágyi húsos gombóc
» Hortobágyi aprópecsenye » Gombás tarjaszeletek » Sajtos húsika » Joghurtos csirkecomb
» Almás vagdalt » Mazsolás sült pulykamell » Pulykamell magos bundában » Emeletes vagdalt hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.