Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi töltöttpaprika recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, lapocka vagy dagadó
pár darab szép egészséges tölteni való paprika
1 pohár (3 dl) rizs - kétszer annyi víz
4 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
olaj

késhegynyi őrölt bors
1 poharas tejföl

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük. Beleadjuk a kockára vágott húst és mikor zsírjára sült, a pirospaprikát, megborsozzuk és bő vízzel felengedjük .Mikor a hús megfőtt, tányérra szedjük, húsdarálón ledaráljuk.
A rizst olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel és kevés sóval puhára pároljuk, - egyharmad részét összekeverjük a darált hússal, a masszával megtöltjük a kicsumázott paprikákat, visszarakjuk a pörköltszaftba és megfőzzük. Mikor a paprika beráncosodik, és a szaft is felére főtt, rátálaljuk a maradék rizsre, s meglocsoljuk a tejföllel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi rakott tészta » Hortobágyi hús » Hortobágyi palacsintám » Hortobágyi betyárleves
» Hortobágyi húsos gombóc » Hortobágyi palacsinta » Hortobágyi pásztorhús » Hortobágyi aprópecsenye
» Sült töltöttpaprika » Káposztás krumplifasírt » Hideg hústál » Rakott csirkepaprikás
» Akbari birka-pulao » Cukkinis csirke - másként » Almás csirke II. » Juhtúros rántott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.